sobota, 3. september 2011

Somewhere, over the rainbow ;D


Končno, težko a z srcem smo pričakali noč na 10. avgust, ko smo se FRAMA Slovenije z dvonadstropnim avtobusom odpeljali na SDM v Madrid.
Pot  nas je vodila naprej mimo Italije pa vse do Francoskega mesta Marseille, ki je znan kot  največje francosko komercialno pristanišče. Tam smo prenočili in si naslednji dan ogledali dve znameniti katedrali. Prva je bila basilique notre dame (cerkev matere Zavetnice ali cerkev dobre Matere), druga pa je bila katedrala Sainte–Marie-Majeure. Po ogledu smo se odpeljali naprej proti Španiji. Ob večernih urah smo prišli do Barcelone, kjer smo si ogledali katedralo Sagrado Familio
( cerkev sv. družine).


Nato smo se osvežili v tamkajšnjem morju in se v nočnih urah odpeljali proti mestu Valencii, ki je tretje največje mesto v Španiji. Ker je prišlo do zapletov, kje bomo spali nismo imeli čez teden nobenega programa. Vsak dan smo se udeležili sv. maše in enkrat Taizeiske molitve. Prosti čas smo zapolnili z ogledi tamkajšnjih znamenitosti, kot so Lonja de la Seda, katedrala Iglesia Mayor, Palau de les Arts Reina Sofia, L'Oceanografic, L' Hemisferic ter še z nekaj drugih muzejev. Večerne ure smo navadno preživeli z druženjem na obali in v morju. Tu smo doživeli nekaj malih nevšečnosti, ampak zaradi medsebojne podpore, smo si hitro opomogli. 






 Tako je minil prvi teden in na noči na 16. avgust smo se odpeljali proti Madridu. Nastanili smo se v minoritskem samostanu sv. Bonaventura, kjer so prenočevali tudi drugi narodi FRAME. Že prvi dan, smo se udeležili skupne sv. maše. Naslednje tri dni smo se skupaj z vsemi Slovenskimi romarji udeležili slovenskih katehez in sv. maše, ki jih je vodil pomožni Koprski škof Jurij Bizjak. V sredo, 17. Avgusta smo imeli vsi frančiškovi veselo druženje. Bilo je res nepozabno. Slovenci smo bili zelo glasni in spletli smo veliko novih prijateljstev. Med tednom smo se lahko udeležili še prihoda papeža in križevega pota. Kljub temu, da smo imeli natrpan dan smo si vzeli čas tudi za oglede nekaterih večjih znamenitosti Madrida kot so Puerta del Sol, La Almudena, Palacio Real, Arena las Ventas, Plaza Mayor, Puerta de Alcala, Cuatro Torres Business Area, in še nekaj drugih. Tako smo dočakali tisti veliki dan 20. Avgust, ko smo se peš odpravili na prizorišče srečanja z papežem. Med vigijijo s svetim očetom nas je zajela nevihta tako da smo si morali poiskati zavetje v bližnjem šotoru, veliko pa jih je noč preživelo zunaj. Naslednji dan, smo se udeležili zaključne maše. Sv. maša je bila zelo lepa in doživeta. Po končani maši smo se odpravili nazaj proti samostanu kjer smo se osvežili in se pripravili na odhod proti domu. Tega večera naj bi imeli še festival narodov, vendar je odpadel zaradi nevihte. Tako, da smo se nekaj ur predčasno odpeljali proti domu. Na poti smo se ustavili še nekje na Francoski obali kjer smo se osvežili in imeli sv. Mašo. To j bil tudi zadnji daljši postanek pred našim domom.





Teh štirinajst dni je bilo najlepših in najbolj doživetih v mojem življenju. Spoznala sem veliko novih ljudi, sklepala nova prijateljstva. 
Za konec lahko dodam le: Spremenil srca je, spremenil nas je vse, ON res živi. Aleluja!
 in
tole pesem ;D
v katero so zapisani vsi naši spomini :D


1 komentar: